Ikigai Massage Praktijk in Overloon

Al meer dan 2000 jaar een begrip: Japanse massagesik ben, Anja Broeren, woonachtig in Overloon

 

 

De masseur  


Stukje over mijzelf, ik ben Anja Broeren, 57 jaar gehuwd en een zoon van 24 jaar.

ik heb jaren lang geworsteld met migraine, tot ik de Japanse massages ontdekte, ik ging iedere maand voor een massage, 5 maanden lang en tot mijn verbazing zat er steeds een langere tijd tussen mijn migraine aanvallen, nu inmiddels al zes jaar migraine vrij, ik kan zeggen dat voelt echt goed, wat een verlichting in mijn hoofd en lichaam.

Ik vind het erg prettig om met mensen te kunnen werken, om ze een verlichting te geven of zelfs helemaal van hun klachten te bevrijden. 
Mensen moeten zich lekker voelen in hun eigen lichaam.
Ik ben niet alleen bezig met het masseren, zeker zo belangrijk is het luisteren en adviseren. Het doel is dan ook om daar een eenheid in te vinden, zodat degene die bij mij is zichzelf goed voelt, vandaar de naam Ikigai

Zelf geef ik nu inmiddels, de volgende massages,

- Japanse gezicht's massage, hoofd, nek en schouder.

- Sabaady stempelmassage.

- Thaise voetmassage.

- Schouder/nek stoelmassage

- Kokosstempel massage

- Chi-Wit Massage

- Sabaaydi Plus massage

- Sabaaydi totaal

Natuurlijk komt er nog meer bij als alles verloopt hoe we het gepland hebben zijn we eind 2020 nog eens 3 massages rijker in onze praktijk 


 

 IKIGAI 

BETEKENT 

HET JAPANSE GEHEIM VOOR LANG EN GELUKKIG LEVEN

Waarom is ikigai belangrijk voor een lang, gezond en gelukkig leven?  We vinden ons ikigai door ons te concentreren op wat belangrijk is, in plaats van op wat dringend is. Door voortdurend in de gaten te houden wat goed voelt, zijn we in staat te ontdekken waar onze passie ligt.’ De mensen in Okinawa hebben een bewuste relatie met hun doel in het leven. Hun reden van bestaan. Hun passie. Dit zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven. Dus… wat kunnen wij van deze mensen leren en hoe kunnen we dat toepassen in ons (drukke) westerse leven? 

Hoe word je succesvol én gelukkig oud?

 

Op het eiland Okinawa in Japan wonen de meeste 100-jarigen ter wereld. Ze zijn gelukkig, gezond en werken door tot ze doodgaan (en dat duurt dus lang!). De Spanjaarden Francesc Miralles en Héctor García onderzochten het geheim van deze Japanners en ontdekten dat zij allen een ‘ikigai’, een reden van bestaan, hadden.

Waar haal jíj je motivatie, inspiratie en reden van bestaan uit?

 

Ikigai zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven. In onze samenleving willen we vooral steeds meer, anders, beter. Als we onze droombaan hebben gevonden, willen we na een tijdje een nog betere baan met meer salaris, invloed en status. Maar ten koste van wat? Haal jij  voldoende uit je leven én je werk? Zijn werk en privé in balans? Krijg je voldoende waardering én beloning voor wat je doet?

Als je dingen doet die je alleen interessant en leuk vindt, maar je verdient er geen cent mee dan heb je geen baan maar een hobby. Doe je dingen waarvan jíj het nut niet in ziet omdat het werk niet past bij jouw drijfveren of misschien omdat er niemand op zit te wachten, dan kan dat vreselijk demotiveren met als gevolg dat je je gedemotiveerd, gefrustreerd of zelfs bore out voelt.

De essentie zit er dus in dat je balans vindt in je werk en je leven. Met voldoende uitdaging én beloning. Vul daarom onderstaand schema eens voor jezelf in en kijk waar in jouw dagelijkse leven de meeste nadruk ligt en hoe jouw werk zich verhoudt tot je ambitie en motivatie en welke waardering (geld, complimenten, gevoel van nuttig zijn) je daarvoor krijgt.