Ikigai Massage Praktijk in Overloon

Al meer dan 2000 jaar een begrip: Japanse massagesMassages

 Sabaaydi kruidenstempelmassage

Warme kruidenstempels die je energie weer laten stromen

Bij de Sabaaydi massage stempel je het lichaam met warme kruidenstempels en ga je vervolgens masseren met je handen en warme olie. Het is een oosterse en Westerse massage in één! De werking van de kruiden gaat diep en werkt een aantal dagen door.

De massage bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd. De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, Tumeric en kaffir limoen hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale massage duurt een uur en kan naar behoefte worden aangepast.

Uitwerking 

Brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, fibromyalgie, jicht en spierdystrofie, Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vasthouden van vocht, oedeem. Het heeft een reinigend effect op de organen en werkt aderwand verstevigend. Preventief voor een gezond lichaam. Door middel van deze Sabaaydi massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen.


 

Sabaaydi Thaise voetmassage

Diepe lichamelijke ontspanning door aanraking van de voeten!


Een bijzondere massage waarbij je zowel met stokjes als met je handen en warme olie een drukpunten- en onderbeenmassage gaat geven. Deze combinatie geeft ontspanning en zorgt voor een betere doorstroming in het lichaam. Als afsluiting van de massage werken we met de grote kruidenstempels. Deze massage kan afzonderlijk of in combinatie met andere massages worden toegepast. De theorie van de reflexologie gaat er vanuit uit dat de organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De voetzool is in zones ingedeeld die corresponderen met delen in het lichaam. De theorie gaat er verder vanuit dat de doorstroming van energie door het lichaam de basis is van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van blokkades in deze energie. Wanneer deze informatie samen genomen wordt, kan geconcludeerd worden dat met behulp van voetreflexmassage blokkades in deze energie weg genomen kunnen worden, wat de gezondheid bevordert.

Naast een helende werking heeft voetreflex / voetmassage ook een ontspannende werking.

Voetreflex / voetmassage is bij een grote diversiteit aan psychische en lichamelijke klachten helpend. Zo helpt het onder andere bij:

 • Emotionele problemen;
 • Stress gerelateerde klachten;
 • Vermoeidheid;
 • Slaapproblemen;
 • Nekklachten;
 • Rugklachten;
 • Hoofdpijn;
 • Spijsverteringsklachten;


Japanse gezichtsmassage 

Deze massagevorm is een verfijnde massage, die de oppervlakkige en diepe gezichtsspieren, drukpunten en meridianen behandelt volgens Japanse medische traditie. Deze behandeling werkt in de diepte om zo de bloedcirculatie te stimuleren en de toxines vrij te maken van de onderhuid. Doordat deze massage de huid tevens strakker maakt, zullen rimpels minder zichtbaar zijn. Door deze massage wordt u niet enkel verwend, maar bovendien zal uw gezicht uw gezondheid laten uitstralen.

Japanse gezichtsmassage bestaat uit een ontspannende schouder- en nekmassage, een massage van de gezichtsspieren, stimulatie van de meridianen, een hoofdmassage en lymfedrainage. Het heeft niet alleen een natuurlijk facelift effect, maar harmoniseert ook uw lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Daarnaast verhoogt en optimaliseert het de immuniteit van het hormonale systeem. U voelt zich na deze massage heerlijk ontspannen.
 


Sabaaydi Kokosstempelmassage

Een verzorgende Wellness-behandeling, waar je blij van wordt

Tijdens haar bezoek aan de ‘Health and Beauty’-Beurs in Bangkok werd Judith Guitjens geïnspireerd door de kokosstempel. Vooral de geur en de zijde zachte huid die ze na de kokosbehandeling kreeg maakte haar erg enthousiast. Terug in Nederland bleef ze rondlopen met de vraag: hoe kan ik hier een behandeling van maken, die in elke praktijk toegepast kan worden? Waar ze zelf vaak tegen aan liep waren de scrub behandelingen. Ze had geen douche in haar praktijk en met de kompresdoeken bleven er vaak korreltjes achter, die bij het masseren niet prettig aanvoelden.

Zo is het scrubstempeltje ontstaan, waar je al masserend mee kunt werken. Heel gemakkelijk en een stralende huid als resultaat. Judith heeft gekozen voor vijf ingrediënten in deze stempel: de combinatie herstelt de huid, voorkomt ouderdomsverschijnselen en versterkt het immuunsysteem. Het verwijdert dode huidcellen en geeft nieuwe energie. 

Na de scrubmassage wordt de behandeling vervolgd met twee pure kokosstempels. De kokos geeft olie af zodat het een masserende stempelmassage is, die zeer aangenaam aanvoelt. De vrijkomende geur geeft je een exotisch vakantiegevoel… 

De kokos stabiliseert het bindweefsel, verstevigt de huid en zorgt voor meer spankracht. Tevens functioneert het als inspiratiebron, om emotionele stress los te laten en zo het zelfbewustzijn en de levensenergie terug in harmonie te brengen.

De kruidenmix voor de scrubstempel: Limoenblad, Mangostone, Limoenschil, Zeezout en Kokosvlokken. Door het verwarmen van de stempel met stoom komen de krachten en aroma’s van deze kruiden vrij.Chi-Wit-massage

levens – boom; spreek uit als ‘sjiewiet’

De Chi-Wit-massage is een massage die heel mooi aansluit bij mensen die al bezig zijn met lichaamswerk, voetreflex of schoonheidsbehandelingen.

Het uitgangspunt van deze bijzondere massage is je wervelkolom zien als je levensboom. Steeds vaker komen we mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit hoeft niet altijd fysiek te zijn, dat kan het wel worden. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam. Als de energie goed kan stromen door de wervelkolom werkt het door op de organen, harmoniserend. Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en moeheid zijn opgebouwd in de wervelkolom. Daarom is het zo belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelfgenezend vermogen in beweging blijft.

Deze massage is een combinatie van verschillende technieken die afkomstig zijn uit Thailand, Vietnam en India en kan stevig gegeven worden. De natuurlijke lichaamsenergie gaat vrijer stromen. Ook op de mentale conditie heeft de massage een positief effect.

ook bij emotionele pijnen veel verlichting en helderheid kan geven. We behandelen de rug en de achterkant van de benen.


Schouder/nek-stoelmassage

Deze massagevorm is laagdrempelig en ideaal te combineren met bijna iedere andere vorm van massage!

 

Wanneer je in Thailand een uitgebreide voetmassage ondergaat horen daar de rug-, nek- en schoudermassage bij. Daarbij wordt het gezicht niet overgeslagen. Deze Thaise massage is een gecombineerde massagevorm van drukpunttherapie en de Thaise massagetechniek. In veel gevallen worden hoofd, armen en handen ook meegenomen, op deze plaatsen is namelijk de spanning en stress het meest voelbaar. Spieren die lang aangespannen worden, raken minder doorbloed, worden stijf en spierpijn is het gevolg. Deze massage stimuleert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. Spanning in het schouder- en nekgebied kan hoofdpijn veroorzaken. Deze massage geeft dan ontspanning en vermindert pijn. De massage wordt gegeven aan een zittende cliënt, met kleding aan.

Sabaaydi plus

Stempelen van armen-handen-gezicht-decollete-hals en schouders

 

In de praktijk zie je vaak mensen die veel last hebben van vastzittende schouders, nek en armen. Vandaar dat Judith de Sabaaydi plus massage ontwikkeld heeft die mooi inspeelt op deze klachten en veel verlichting kan geven. 


Mensen luisteren vaak slecht naar de signalen die hun lichaam hun geeft.

Als het verschil tussen moeten en kunnen te groot is, veroorzaakt dit stress. Deze stress slaat zich vooral op rondom het schoudergebied. Een massage met warme kruidenstempels kan dan veel verlichting geven, ontspanning brengen en blokkades die zijn ontstaan opheffen. De kruiden in deze stempels hebben een genezende en reinigende uitwerking. We werken met kleine stempels voor de armen, hals, gezicht en décolleté.

 

De massage
Door de massage van het gezicht met kleine stempels wordt de doorbloeding gestimuleerd. De kruiden hebben een reinigend effect op de huid. Doordat de meridianen in het gezicht direct onder het huidoppervlak liggen, worden ze extra geactiveerd, wat de huidkwaliteit ten goede komt. De gestempelde lichaamsdelen worden daarna heerlijk met warme olie gemasseerd. Als afsluiting volgt een korte onderbeen/voetmassage en laten we de energie door het lichaam stromen.Hotstonemassage


Een hotstonemassage waar we vanuit gevoel en intuïtie masseren en met natuurlijke stenen werken! Bij de hotstonemassage wordt gebruik gemaakt van verwarmde basaltstenen. Deze worden op het lichaam geplaatst. De warmte geeft ontspanning en stimuleert de chakra’s. De stenen houden de warmte lang vast en geven de warmte langzaam af aan het lichaam. De lichaamstemperatuur stijgt, waardoor de stofwisseling verhoogt. Daarna wordt het lichaam gemasseerd met verwarmde olie en/of de warme stenen.

 

Deze volledige hotstonemassage duurt 75 minuten.  Niet alleen met warme stenen over een lichaam glijden, maar een combinatie van het gebruik van de hotstones en de intuïtieve massage maken deze massage zoals wij hem geven bijzonder en uniek; een intuïtieve hotstonemassage. Wij plaatsen de warme stenen op het lichaam en combineren het gebruik van de stenen en de warme olie tijdens het masseren. De afwisseling van warme stenen en je handen voelt bijzonder prettig. Wij werken met basaltstenen die natuurlijk geslepen en gevormd zijn. Dus geen machinaal getrommelde stenen met alle dezelfde vorm, maar stenen die hun natuurlijke vorm en kracht nog helemaal bezitten.

    SABAAYDI KRUIDENSTEMPEL TOTAAL MASSAGE

 • Sabaaydi totaal kruidenstempel massage wordt gestart met een heerlijk warm voetenbad
 • Deze totaal kruidenstempel massage van 120 minuten is een combinatie van de bovenstaande massages.
 • de complete rug wordt gestempeld en gemasseerd.
 • Tevens worden de armen het decollete en gezicht gestempeld met kruidenstempels.
 • Daarnaast in de Totaal kruidenstempelmassage worden ook de voeten en het hoofd? gemasseerd.
 • een kruidenstempel massage van 2 uur!
 • in samenspraak kan met jou de persoonlijke keuze gemaakt.
 • Iedereen kan in principe deze massage ontvangen. Hieronder staan echter wel enkele contra-indicaties vermeld. Omdat de massage zo bijzonder ontspannend is, is ze bij uitstek geschikt voor mensen die meer ontspanning in lijf en geest willen ervaren. Ook mensen die last hebben van migraine, vermoeidheid, oedeem, spierklachten, fybromyalgie en reuma hebben baat deze behandeling.

Kruiden?

Als gecertificeerd Sabaaydi-masseur, gebruik ik uitsluitend de Sabaaydi-kruidenstempels. De kruiden worden in Thailand voor de bloeitijd geoogst, omdat ze dan beschikken over hun volle aroma. Daarna worden ze gedroogd en verwerkt tot stempels. Het volle aroma van de kruiden komt pas vrij bij de behandeling. Ik vind het prettig om te weten dat de verwerking van de kruiden onder toezicht staat van het Thaise ministerie van gezondheid. Voor de massage worden de kruiden gestoomd, zodat met warme stempels wordt gewerkt en de kruiden hun werk kunnen doen. De stempels bevatten de volgende kruiden: kurkuma of ook wel geelwortel genoemd, kamfer, tamarinde, citroengras, gember, accacia concinna, patchoulli, kaffir limoen ook wel wilde limoen genoemd en pandanblad.


Sabaaydi Kindermassage

Veel kinderen zijn vaak overgevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam.

 

Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig probleempjes te uiten.

 

Een unieke behandeling voor ieder kind.
Doordat een kind zo dicht bij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking dat is heel belangrijk, omdat het energie niveau van kinderen vaak erg hoog is.

 

Deze massage brengt ze weer terug bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfectie, verkoudheid en verstopte neuzen werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter gaan slapen.